Alphense Orgelzomer

De Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk werkt dit jaar samen met Stichting Vrienden van de Adventskerk voor het muziekprogramma in de Adventskerk en St.-Bonifaciuskerk. De concerten starten vanaf april en lopen door tot en met december.

Dit jaar is het thema ‘Jong geleerd, is oud gedaan’. Hiermee is de nadruk op jongere muzikanten en jongeren die interesse hebben in muziek. Gedurende het hele jaar is er van alles te beleven. Van klassieke muziek tot gospel & soul en moderne muziek, zoals pop en jazz. De concerten zijn geschikt voor iedereen die van muziek houdt en geraakt wil worden.

“We starten het jaar met de Alphense Orgelzomer. Deze concertreeks loopt vanaf april door tot en met september. Jonge muzikanten uit Alphen aan den Rijn en omstreken krijgen in dit muziekprogramma het podium om hun kunsten te tonen onder leiding van Simon Stelling. Op deze manier willen we een brug slaan naar muziekkunsten en het talent wat in Alphen aan den Rijn actief is,” zegt de stichting Vrienden van de Adventskerk. Ook zijn er wandelconcerten tussen verschillende kerken in Alphen aan den Rijn.

In september komt de stichting met een familievoorstelling ‘Beethoven’, waarbij het orgel en theater centraal staan. Deze voorstelling is meteen de slotvoorstelling op Open Monumentendag in Alphen aan den Rijn en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. In oktoberkrijgen jonge organisten de kans een masterclass te volgen met organisten en mensen van het orgelproject StayTuned. Het muziekjaar wordt afgesloten met een Gospel & Soul Night dat elk jaar weer uitverkocht is.

Het volledige programma is te vinden via deze link.

Geplaatst in Nieuws.