Over ons

De doelstelling van de Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk te Alphen aan den Rijn is het bevorderen van de instandhouding van de St.-Bonifaciuskerk en het promoten van de bekendheid van dit bijzondere kerkgebouw bij de Alphense gemeenschap. Ook het veilig beheren en herstellen van de kerkschatten van de St.-Bonifaciuskerk is een belangrijke taak van de stichting.

De Stichting Vrienden streeft ernaar zoveel mogelijk plaatsgenoten en andere geinteresseerden te laten meegenieten van het imposante Rijksmonument in het centrum van Alphen aan den Rijn. Zij doet dit door het regelmatig houden van Open Huis, het organiseren van concerten en andere evenementen en het bevorderen van publiciteit over het kerkgebouw in de plaatselijke media.

Donateurs van de stichting helpen door hun jaarlijkse bijdragen mee om deze doelstelling te bereiken. Vindt u óók dat dit monumentale gebouw aan de Paradijslaan voor de toekomst bewaard moet blijven? Wordt dan ook donateur en daarmee Vriend van de Bonifaciuskerk en klik op het menu-item “Donateur” in het hoofdmenu.

De St.-Bonifaciuskerk is de hoofdkerk van R.K. Parochie Heilige Thomas. Voor informatie over vieringen en de parochie kunt u terecht op de website van de parochie. De Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk heeft de Culturele ANBI status. Meer informatie hierover leest u hier.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Bonifaciuskerk bestaat uit de volgende personen:

Gerda Bakker-Duyndam – voorzitter
Peter Dobbe – penningmeester
Wilma Helder – bestuurslid
Alexander Schippers – bestuurslid