Mediatheek

Logo Boni geschaaldDe site van de “Vrienden van de Bonifaciuskerk” is al sinds vele jaren onze manier van communiceren met al onze donateurs en andere belangstellenden.
Vanaf heden voegen we hieraan een nieuw hoofdstuk toe.
We noemen het voor het gemak maar de Mediatheek. Zien wij dus in de media leuke onderwerpen over alles wat ook maar iets te maken heeft met onze stichting, onze kerk, Bonifacius of noem maar op, dan kunt u het bij ons hier vinden.
Ons eerste filmpje in de Mediatheek is een uitzending van RTV Utrecht. Maarten van Rossem doet op zijn eigen wijze verhaal over het grote belang dat Bonifacius voor ons Europa heeft gehad.

Bonifatiusprocessie 2018 op 10 juni in Dokkum

Een verslag.
“We lopen deze processie met christenen van allerlei groeperingen, katholieken en protestanten. Dat verbeeldt dat we samen op weg zijn.” Dit zegt Mgr. Van den Hout over de Bonifatiusprocessie op 10 juni in Dokkum. “Als je in een processie loopt, loop je samen één kant op. In ieder geval op dat moment, want het lukt niet altijd om één kant op te lopen,” constateert de bisschop van Groningen-Leeuwarden. Zo houdt de processie in zekere zin een spiegel voor. Sinds enkele jaren worden de Bonifatiusdagen georganiseerd door katholieken en protestanten samen. Dat iedereen meedoet maakt grote indruk, vertellen verschillende deelnemers. Vroeger was dat niet mogelijk geweest. Het thema van de Bonifatiusdagen 2018 is: geloof, hoop en liefde. Daar gaat de processie letterlijk de straat mee op, vertelt pastoor Paul Verheije: “Als wij zo over straat lopen en mensen zien dat, is dat een openlijke belijdenis.” De pelgrims gaan in de voetsporen van Bonifatius, die het geloof kwam brengen. “Hij heeft daar zelfs zijn leven voor over gehad.”
Bekijk hier het filmpje