Alphens Kozakkenkoor op zondagmiddag 7 april

Foto KozakkenkoorHet Alphens Kozakkenkoor is trots om samen met dit Russische koor uit Duitsland een concert te geven in de mooie Sint Bonifaciuskerk in Alphen aan den Rijn. Het is een bijzonder koor met een heel gevarieerd repertoire. Vorig jaar hebben zij zich in Duitsland onderscheiden met hun zang. Bij een wedstrijd voor koren die door de West-Duitse Rundfunk werd georganiseerd en uitgezonden wisten zij de finale te bereiken. Hier zal ongetwijfeld de gepassioneerde dirigent Irena Hoerner een bijdrage aan hebben geleverd. Zij weet de koorleden te enthousiasmeren en dat straalt uit in hun zang. Het is een genot om naar hen te kjjken en te luisteren. “Russkaja Duscha” betekent “Russische ziel”, een koor met veel bezieling, er wordt gezongen vanuit hun hart.

Het Alphens Kozakkenkoor, ook inmiddels al veel internationale ervaring, was zeer content met Russkaja Duscha. Vorig jaar hadden beide koren een zeer succesvol optreden in Duitsland. Dirigent Arkadi Gankin van het Alphens Kozakkenkoor voelde zich al snel thuis tussen veel van zijn landgenoten en wist bij zijn kozakken ook het vuur over te brengen. Want ook het Alphens Kozakkenkoor heeft een groot repertoire opgebouwd dat varieert van de Orthodoxe liederen, die a capella worden gezongen. De sonore stemmen van bassen en baritons tezamen met de mooie heldere tenoren creëren een mooie klankkleur. Daarnaast kunnen ze de zaal of de kerken waar ze in optreden laten trillen op hun grondvesten door hun soms meeslepende en romantische, gevoelige krijgsliederen met als apotheose de uitbundige drankliederen met hun eigen moraal.Foto Russkaja Duscha
Kortom de verwachting is een gevarieerd concert in de prachtig gerenoveerde Sint Bonifaciuskerk met zijn mooie akoestiek.
Het vorige concert van het Alphens Kozakkenkoor in Alphen, met de Klezmerband Nigun, was al vroegtijdig uitverkocht. De kerk biedt meer plaatsen dan het Parktheater, maar het is wel verstandig vroegtijdig kaarten te kopen. In de voorkoop bedraagt de prijs € 12,50 en bij aanvang bij het concert € 15,00. Er zijn een aantal verkoopadressen in Alphen aan den Rijn en Langeraar maar u kunt ze ook bestellen via www.alphenskozakkenkoor.nl en na ontvangst van de betaling worden de kaarten per post bij u thuisbezorgd. Op deze site kunt u alle informatie vinden over het Alphens Kozakkenkoor .

Kortom: genoeg ingrediënten voor een prachtige en zeer gevarieerde muzikale middag.