Concerten in de Bonifaciuskerk

Logo Boni geschaaldHet is alom bekend dat de Bonifaciuskerk uitermate geschikt is voor het houden van concerten. De akoestiek van het neogotische kerkgebouw is volgens deskundige muziekliefhebbers heel bijzonder, de sfeer van het interieur voegt een bijzondere dimensie toe aan de klanken van het concert en de faciliteiten zijn na de herinrichting sterk verbeterd. Meer over de aanstaande concerten leest u hier.

 

Concert 13 december 2013, foto 1 Concert 13 december 2013, foto 2

Nicolaasconcert in de Bonifaciuskerk

LogoOp 23 november a.s. verzorgt Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn voor u en alle toehoorders een prachtige muzikale avond. Concert
Centraal op het programma staat de Saint Nicolas Cantata van de Engelse componist Benjamin Britten (1913-1976). Naast de cantate kunt u onder andere ook genieten van Two Psalms van Gustav Holst (1874-1934).

De Saint Nicolas Cantata is een muzikale beschrijving van gebeurtenissen uit het leven van Sint Nicolaas, die in de Klein-Azië werd geboren en stierf in de eerste helft van de vierde eeuw. Hij was bisschop van Myra en werd na zijn dood de schutspatroon van kinderen, zeelieden en reizigers. Over zijn leven doen veel legenden de ronde. Britten componeerde de cantate ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Lancing College in Sussex (Engeland). De première vond in 1948 plaats onder leiding van Britten zelf.

Concert van Capella Sine Nomine

Hier ziet u een kleine impressie van het concert van Capella Sine Nomine